Øer uden broer og færger

Når kommunikation skaber fragmenterede subsites.

Nyhed

I det kommunale landskab er det ikke ualmindeligt, at nye opgaver kræver en målrettet form for kommunikation. Et typisk greb er at skabe et nyt subsite, der fungerer som en separat ø med specifik information. Lad os tage et eksempel: En tilflytterkampagne. Her skabes et nyt subsite med et nyt logo, designlinje, flotte videoer og billeder samt annoncer. Men hvor skal annoncerne føre hen? Ikke til den kommunale hjemmeside, der ofte opfattes som kedelig og kompleks. Derfor oprettes et nyt subsite, hvor man kan præsentere billeder, videoer og historier om, hvorfor netop denne kommune er attraktiv at flytte til. Man inkluderer også sider, der linker til den kommunale hjemmeside for at informere om byggegrunde, skoler, børneinstitutioner, foreninger samt flytte adresse og skrive sine børn op til institution etc.

 

Så længe annoncerne peger mod dette nye tilflyttersubsite, fungerer de som broer eller færger, der fører de besøgende til den nye ø - tilflyttersitet. Men hvad sker der, hvis f.eks. Svendborg Kommune ikke længere har en færgerute til Ærø? Besøgende skal nu selv finde vej til Ærø. Når henvisninger via annoncer ophører, forsvinder størstedelen af besøgende på det nye tilflyttersubsite også. Desuden vil annonceringen ofte kun køre i en kortere periode, hvilket efterlader det nye subsite som en ø uden færger eller broer.

 

Hvorfor kan den kommunale hjemmeside ikke løse dette problem? Hvorfor skal der oprettes en ny ø? Det skyldes ofte, at den kommunale hjemmeside ikke opfattes som tilstrækkelig attraktiv, og der er ikke plads eller rum til at præsentere så fokuseret information. Men hvorfor tænker man ikke dette behov ind, når man udvikler en ny kommunal hjemmeside? Ved at gøre det, kan man spare penge, sikre driften af initiativer, der tidligere krævede subsites og ekstra ressourcer, og undgå, at brugerne skal navigere mellem to forskellige hjemmesider - tilflyttersitet og den kommunale hjemmeside - for at finde relevante oplysninger.

 

En anden afledt fordel er, at de penge, der bruges på annoncering for at trække trafik til tilflyttersitet, nu også gavner den kommunale hjemmeside. Pengene til annoncering får altså dobbelt effekt, og den afledte Pagerank vil også gavne den kommunale hjemmeside. Ved at undgå at fragmentere informationen og i stedet integrere målrettet indhold på den centrale hjemmeside, kan man skabe en mere helstøbt og brugervenlig kommunikation. Det er en investering i en mere sammenhængende digital tilstedeværelse, der kan styrke kommunen.

 

Hvis du ønsker, at høre mere om emnet, er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Denne artikel er skrevet af Anders Hecter i samarbejde med ChatGPT.